Structură modernă care găzduieşte pivniţa, decorată cu fresce enorme ale artistului român Lucian Miecan, se află în Montedinove, o localitate aflată în partea meridională a localităţii Piceno, zonă dedicată dintotdeauna producţiei de vinuri de mare caracter şi personalitate.

Cele aproximativ 1000 hl produse provin din struguri recoltaţi din vii plantate pe terenuri de textură medie, în cea mai mare parte argiloase, între munte şi coastă, pe colinele dulci din Piceno unde, adesea, când cerul este senin şi ceaţa se risipeşte, se vede marea, la o distanţă nu mai mare de douăzeci de kilometri.


Teritoriul
Terenurile pe care este situată Casa de vinuri Cardocchia, sunt zone locuite din timpuri îndepărtate.

Fertilitatea terenului, apropierea de cursurile de apă, înălţimea pentru apărare, climatul favorabil au creat întotdeauna condiţii de locuit perfecte pentru populaţiile din această zonă, aşa cum o dovedesc şi numeroasele siturile arheologice, dintre care cel mai important este Piatra de Castignano, o piatră din gresie care păstrează unul dintre cele mai vechi alfabete italice, datând din secolele VII/VI înainte de Cristos.

 

Povestea noastră
O familie legată dintotdeauna de pământul său.

Şi, dacă s-ar putea caracteriza într-o propoziţie familia Marini, aceasta ar fi cea mai potrivită.
Inclusiv denumirea dată societăţii, Cardocchia, semnifică această legătură, fermă şi perseverentă ca cea a scaietelui, cu rădăcina dură, greu de smuls din pământ. Povestea începe demult, de la Hector Marini şi de la pământurile lui, date fiului Almerigo care, în anul 1954 plantează prima vie, 3 hectare care, cu fiecare an a crescut şi s-a extins, ajungând la 15 hectare în anul 1969. În acel an a luat naştere prima pivniţă de vinuri, la Castignano, în c.da San Venanzo şi Giovanni, fiul său, care va duce mai departe munca sa.