Struguri : 65%; sangiovese 25%; cabernet10%
Zona de productie : Offida
Altitudine : 300m slm
Felul terenului: textura medie
Sistem de exploatare: prin cordon de sprijin
Densitate de plantare: 3200 capete de viță de vie pe hectar
Recolta: manuală
Alcoolemie: 13,5%
Temperatura de servire: 16/18°
învechit in butoaie o perioada de 14 luni si păstrat în sticlă pentru încă 6 luni

Almerigo este fondatorul societăţii agricole Cardocchia, scânteia de la care a pornit totul.
In anii grei de după război, implicându-se cu toate forţele, a reuşit să construiască o activitate care astăzi este gestionată cu multă pasiune și abnegaţie de fiul Giovanni și de nepotul Gioele. Se simţea nevoit sa îi dedice o etichetă care imortaliza un cadru in care acesta lucra câmpurile cu ajutorul boilor
De culoare roșu-rubiniu cu reflexe grena, vinul Rosso Piceno Superiore Almerigo are miros de mure si pruna matură, cu ușoară notă de lemn dulce și cacao; in gura lasă o savoare desăvârşită, dar nu este greoi, intens și persistent cu gust condimentat și vanilat.