O familie legată dintotdeauna de pământul său. Şi, dacă s-ar putea caracteriza într-o propoziţie familia Marini, aceasta ar fi cea mai potrivită.


Inclusiv denumirea dată societăţii, Cardocchia, semnifică această legătură, fermă şi perseverentă ca cea a scaietelui, cu rădăcina dură, greu de smuls din pământ. Povestea începe demult, de la Hector Marini şi de la pământurile lui, date fiului Almerigo care, în anul 1954 plantează prima vie, 3 hectare care, cu fiecare an a crescut şi s-a extins, ajungând la 15 hectare în anul 1969. În acel an a luat naştere prima pivniţă de vinuri, la Castignano, în c.da San Venanzo şi Giovanni, fiul său, care va duce mai departe munca sa.

Giovanni cumpără alte 15 hectare la Montedinove, unde pune în aplicare un proiect de agroturism, Oaza Biologică, capabilă să găzduiască, în orice perioadă a anului, persoanele care doresc să aibă un contact pur, nerarefiat, cu natura necontaminată. Aici, concomitent cu o nouă schimbare de generaţie, ia naştere noua pivniţă de vinuri Cardocchia, administrată de Gioele, un tânăr enolog pasionat.