Curăţarea vitei de vie Cradocchia 2015

In lunile Ianuarie – Februarie, societatea Cardocchia efectuează lucrări de curăţare a viei, o operaţiune fundamentală pentru a avea o recoltă optimă, si prin urmare un vin bio excelent , această operaţiune fiind necesara pentru:

  • menţinerea unei producţii constante
  • Îmbunătăţirea calităţii strugurilor ce vor fi culeşi în septembrie
  • Pentru a da o forma precisa plantei si pentru ai îmbunătăţii calităţile nutritive.

Această operaţiune va fi efectuată in lunile in care vita de vie este în faza de repaus vegetativ , așa încât tăind anumite căngi nu se va afecta sănătatea plantei .

O curăţare adecvată este fundamentală pentru reuşita unui vin excelent.

Aşadar, Cradocchia de ani de zile prin procedura de curăţare, a decis să producă un minim cantitativ de struguri pe fiecare butuc de vie aşa încât putini ciorchini prezenţi să dea rezultate indiscutabile in legătura cu parfumul, aroma si îndulcirea.

Un toast cu Cardocchia la celebrarea căsătoriei domnului Lucian cu doamna Alexandra

Marele artist Lucian Minecan și Alexandra a decis să celebreze căsătoria în zona Agroturistică Oasi Biologica și cu aceasta ocazie au decis să toasteze cu Cardocchia si toata linia de vinuri Bio pe care o producem. Societatea Cardocchia a avut deosebita plăcere să-l găzduiască pe marele artist Lucian Minecan pentru pictarea cramei.
Astăzi crama noastră se prezintă ca un muzeu demn de a fi vizitată datorită muncii depuse de marele artist Lucian Minecan .

Vinurile Cardocchia la Salonul de vinuri din Piceno.

Tocmai s-a încheiat ediţia 2014 a Salonului de Vinuri din Piceno, un eveniment care promovează vinurile di teritoriu prin momente de legătura între public si producători, aşadar în fiecare an producătorii curioşi și pasionaţi s-au întâlnit în data de 15-16 Noiembrie  la aceasta manifestare care are loc la Ascoli Piceno in Piazza Roma.

 

Au fost prezente la eveniment 12 crame din teritoriu – zona Marche, fiecare cu vinurile proprii. Societatea Cardocchia, prezentă la eveniment, si-a expus propriile vinuri.

OFFIDA PASSERINA La Fantella

ROSSO PICENO DOC Amplico

ROSSO PICENO SUPERIORE DOC Almerigo