Firma Cardocchia a ales dintotdeauna să respecte natura şi sănătatea consumatorului. Pentru a obţine un vin biologic, trebuie să pornim de la cultivarea viţei de vie. Cardocchia nu foloseşte nici îngrăşăminte chimice şi nici pesticide, iar via este îngrăşată exclusiv cu bălegar provenit de la grajdurile unde cresc vite în mod biologic.


Lupta împotriva ciupercii parazit a viţei de vie şi cu mana, principalii duşmani ai viţei de vie, este dusă folosind sulf şi cupru care, spre deosebire de produsele chimice care pătrund în sistemul limfatic al plantei, sunt produse de contact: se prind de frunză şi se spală la ploaie.

În ciuda faptului că firma are un bazin de colectare a apei pluviale, aceasta este folosită doar pentru irigarea legumelor şi niciodată pentru viţa de vie; astfel, viţa de vie este mult mai sănătoasă şi strugurii recoltaţi conţin mai puţin mucegai şi nu este supusă unui fenomen de putrezire. De asemenea, viţa de vie neirigată împinge rădăcina în adâncime, în căutarea apei, extrăgând minerale şi alte substanţe nutritive care vor compune bogăţia gustului, tactilă şi aromatică a vinului.

Firma Cardocchia este certificată BIOLOGICĂ de institutul CCPB de mai bine de 23 ani, cu obiectivul de a menţine un control constant asupra produselor; este un certificat important, dar reprezintă doar un certificat care garantează o dragoste pentru natură care vine de departe.